Rijksoverheid en ZBO's

De Rijksoverheid bestaat uit vele organisaties in een grote verscheidenheid van werkvelden. Van bouwen en wonen tot klimaat, van werk tot recht en veiligheid. Maar ook van beleidsontwikkelende tot uitvoerende en controlerende diensten. Midden in de samenleving in een politiek speelveld hebben ministeries, uitvoeringsorganisaties en zelfstandige bestuursorganisaties uitdagingen te over. Van lokale uitdagingen als de afhandeling van de aardbevingen door de gaswinning in Groningen, tot geopolitieke uitdagingen als de opvang van vluchtelingen en de stijgende energieprijzen. Een complex maar dankbaar speelveld waar met Lean veel te realiseren valt.

Veel voorkomende vraagstukken

  • De doorlooptijden van wetsvoorstellen duurt veel te lang, is ondoorzichtig en kost veel capaciteit, hoe kunnen we hierin verbeteren?
  • We hebben grote programma’s die we de komende jaren moeten uit gaan voeren, hoe kunnen we met strategy deployment en visueel management hieraan werken zodat we overzicht houden en tijdig kunnen bijsturen?
  • We hebben een tekort aan medewerkers en hebben honderden vacatures, kunnen jullie ons helpen dit probleem kleiner te maken?
  • We willen dat al onze medewerkers leren met behulp van Lean hun werkprocessen te verbeteren, kunnen jullie een passende opleiding ontwerpen en met onze interne Lean coaches de opleiding geven en medewerkers coachen?
  • Onze organisatie is ontstaan uit verschillende diensten met verschillende culturen, hierdoor hebben we verschillende werkwijzen die leiden tot verschillen in de dienstverlening die we bieden. Kunnen jullie ondersteunen bij het zorgen voor een geaccepteerde standaard werkwijze?
  • We voldoen momenteel niet aan de doorlooptijden die gelden voor onze processen, kunnen jullie ons helpen deze doorlooptijden te verlagen?
Sparren over jouw vraagstuk?

Onze directeur René denkt graag geheel vrijblijvend met je mee.  

bel met René

Een greep uit onze klanten binnen de

Rijksoverheid en ZBO's

branche

Deze klanten gingen u voor.

Bekijk alle cases

Incompany opleidingswensen?

Onze opleidingen kunnen ook incompany verzorgd worden. Bel ons gerust als je even wilt sparren of advies wilt over jouw (maatwerk) opleidingsvraagstuk. Wij denken graag met je mee!

Bekijk onze opleidingen

De mogelijkheden voor consultancy

Er zijn veel verschillende organisatie vraagstukken waarbij Lean kan helpen. Wij hebben ruime ervaring in advies- en consultancy vraagstukken in de uitvoering van een Lean traject. Hierbij gebruiken we methoden als Strategy Deployment, A3, Gemba Walking, Kaizen, Problem Solving, Coaching On The Job en Training Within Industry. Hierbij halen we samen met onze opdrachtgevers mooie resultaten en betrokkenheid op alle lagen van de organisatie. Laat ons helpen bij jouw vraagstuk!

Lees meer
Ervaringen van klanten
No items found.

Het laatste Lean nieuws over deze branche

Heeft u vragen?
Veelgestelde vragen
Wat is Lean?
Wat is een Lean transformatie?
Wat kan ik met Lean in mijn dagelijkse werk?
Naar alle vragen
Trots partner van