€ 4.500,=
6 dagen
Zeist
BELT OPLEIDINGEN

Lean Master Black Belt

In deze opleiding leer je kennis en vaardigheden te ontwikkelen op het gebied van Lean transformaties zodat je in staat bent de business challenges van de organisatie goed door te vertalen naar een passende transformatie.

Data en aanmeldenContact opnemen

Boek een opleiding

Van start met deze opleiding?
€ 4.500,=
Aanmelden

Voor wie is deze opleiding?

 • Je bent als ervaren manager of Lean coach / Lean Expert verantwoordelijk voor een Lean transformatie binnen jouw organisatie(onderdeel).
 • Je geeft leiding aan verandertrajecten in jouw organisatie.
 • Je bent op alle lagen van de organisatie actief bij het doorvoeren van procesverbeteringen en bij het trainen van medewerkers en leidinggevenden in essentiële Lean methoden en technieken.
Laat je overtuigen

Wat brengt deze opleiding jou?

Je leert meerdere projecten coachen op verschillende lagen van de organisatie. Daarmee zorg jij dat deze projecten bijdragen tot daadwerkelijke (eind)resultaten.
1
Je leert een faciliterende en een coachende rol aan te nemen in het maken en realiseren van A3’s en verbeterplannen op strategisch niveau, afdelingsniveau en procesniveau.
2
Je leert hoe je strategische organisatiedoelstellingen kunt vertalen naar afdelingsdoelstellingen en concrete procesdoelstellingen.
3

Dit ga je leren

Je hebt inmiddels al ruime ervaring in de toepassing van Lean op Value Stream niveau en je bent klaar voor je volgende stap in ontwikkeling: aan de slag op alle lagen van de organisatie om een structurele cultuurverandering te realiseren. Je begrijpt wat de uitdagingen zijn van je organisatie, en bent in staat deze uitdagingen te vertalen in tegenmaatregelen voor elke laag van de organisatie. Uiteindelijk creëer je een organisatie die in staat is zich continu te verbeteren. Gedurende de opleiding voer je tevens een project uit in je eigen organisatie.

Voorafgaand: Intakegesprek

De training wordt opgestart met een intakegesprek, waarin de inhoud van het programma wordt toegelicht en gezamenlijk gekeken wordt naar de mogelijkheden en het startpunt voor de realisatie van een project in de eigen organisatie.

Lean Transformatie

De eerste twee dagen staan in het teken van het vormgeven van een Lean transformatie via de Lean infrastructuur & het Lean Transformatie Model.

 • Overzicht en verdieping A3 methodiek.
 • Een strategisch plan voor de gehele organisatie maken en het creëren van een dialoog tussen de verschillende lagen in de organisatie.
 • De strategische organisatiedoelstellingen vertalen naar afdelingsdoelstellingen en concrete procesdoelstellingen (strategy deployment).
 • Inrichting en gebruik van een Obeya (en dit oefenen in een simulatie).
 • 8 elementaire vraagstukken in een organisatie.
 • Lean leiderschap en standaardwerk voor een leider.
Analyseren van problemen

Dag 3 en 4 staan in het teken van analyseren en oplossen van de echte issues in de organisatie (value stream improvement).

Je leert:

 • Gemba walk en methoden om de echte issues van de organisatie te zien.
 • Het vinden van bronoorzaken en formuleren van tegenmaatregelen.
 • Het invullen van een coachende rol in het maken en realiseren van A3’s op strategisch, afdelings- en procesniveau.
 •  
Organisatie A3

De laatste twee dagen staan in het teken van ontwikkeling van een organisatie A3 en begeleiding en coaching op de uitvoering ervan. Het coachen van meerdere projecten op verschillende lagen van de organisatie en zorgen dat deze projecten bijdragen tot daadwerkelijke eindresultaten.

Praktijkopdracht en certificering

Wij geloven; Lean leer je niet uit een boekje of een Powerpoint. Daarom is een hands-on verbeterproject onderdeel van deze training. Tijdens de eerste sessie helpen de trainers je bij het bepalen van de scope van je traject voor de certificering. Het kan ook zijn dat je al een vraagstuk/project op het oog hebt om aan te gaan werken. We helpen je graag om deze opleiding succesvol te voltooien!

De certificering bestaat uit twee delen: ten eerste het afleggen van een schriftelijk examen over de in de opleiding behandelde en door jou bestudeerde theorie. Deze toets bestaat uit 10 open vragen, je krijgt 90 minuten de tijd voor de beantwoording en het is géén open-boektoets. De getoetste onderwerpen betreffen het materiaal dat tijdens de trainingsdagen is behandeld en de uitgereikte literatuur (artikelen en boeken). Het tweede deel is een bedrijfsbezoek (Gemba Walk) waarin je laat zien hoe jouw organisatie wordt aangestuurd, welke stappen jullie hebben gezet in de Lean transformatie en hoe je jezelf hebt ontwikkeld in Lean kennis en vaardigheden. Als je een voldoende (minimaal een 5,5 op een schaal van 10) haalt voor beide onderdelen, ontvang je een certificaat Lean Master Black Belt.

Photo

De kosten

De prijs voor deze opleiding bedraagt € 4.500,- per persoon (ex BTW) en is inclusief 6 opleidingsdagen, trainingsmateriaal en Lean boeken, officiële Lean Master Black Belt certificering, lunches en verblijf op onze mooie trainingslocatie in de bossen van Zeist. De opleiding wordt ingepland zodra er minimaal 6 geïnteresseerden zijn. In overleg is eventueel ook een individueel maatwerktraject mogelijk. Wij verzoeken je daarom contact met ons op te nemen om je wensen en de prijs met elkaar te bespreken.

Ervaringen
"Prachtige kans om diep in de lean denk- en werkwijze te duiken! De principes worden echt uitgediept met oefeningen en simulaties en toegepast onder deskundige leiding van iemand met heel veel praktijk ervaring. Niet alleen in de traditionele productie omgevingen maar ook in bijvoorbeeld (financiele) dienstverlening. Top opleiding!"

Jonny Mooi

Hoofd Logistiek Centrum Eemspoort bij UMCG Universitair Medisch Centrum Groningen

"De opleiding biedt een perfecte gelegenheid om je organisatie (vraagstukken) met de gezamenlijke kennis van zowel je mede-cursisten als de docent (opnieuw) tegen het licht te houden."

Michiel Bleijenbergh

Lean Adviseur bij Rijkswaterstaat

"De master black belt training is uitdagend! Je wordt aan het werk gezet doordat je constant moet reflecteren op hoe strategy deployment werkt in jouw organisatie. Daarnaast komen er veel voorbeelden voorbij, veel uitwisseling met mede deelnemers en is er ruimte voor persoonlijke ontwikkeling op het coachen van een A3."

Inge Otten

Group Business Navigator bij IKEA

"Je krijgt letterlijk een volle gereedschapskist mee om als Lean adviseur mee aan de slag te gaan."

Floris Stapel

Programmamanager Vastgoedbeheer bij het Rijksvastgoedbedrijf

No items found.
HeB JE vragen?
Veelgestelde vragen
Verzorgen jullie ook maatwerk incompany opleidingen?
Naar alle vragen
>10.000

Deelnemers opgeleid

>1.000

Bedrijven geholpen met Lean

77

Lean boeken in assortiment

Miljoenen

Euro's bespaard voor klanten met Lean

Trots partner van