Over het LMI

Wij verzorgen opleidingen en helpen in consultancy vraagstukken waarbij Lean oplossing kan bieden. Ook zijn wij uitgever van Lean boeken en onderdeel van het Lean Global Network, de leidende partij in de wereld als het gaat om Lean.

Ons Team
>10.000

Deelnemers opgeleid

>1.000

Bedrijven geholpen met Lean

77

Lean boeken in assortiment

Miljoenen

Euro's bespaard voor klanten met Lean

Wie we zijn

Voor ons geldt: als we Lean doen, dan willen we het ook op de béste manier doen. Daarom zijn we als enige in Nederland nauw verbonden aan de grondleggers van het Lean gedachtegoed, Jim Womack en Dan Jones en de door hen opgerichte organisatie: het Lean Global Network. Zij deden uitvoerig onderzoek en ontwikkelden daarop de Lean methodologie, en publiceerden hierover vele boeken.  

Ons team in Nederland bestaat uit 12 gedreven en ambitieuze mensen die allemaal bij ons in dienst zijn. Onze trainers hebben allemaal jarenlange praktijkervaring opgedaan als leidinggevende verantwoordelijk voor Lean transformaties, voordat ze bij ons kwamen werken. Ze putten dus volop uit eigen ervaring en zullen je helpen wat je geleerd hebt direct toe te passen in je eigen organisatie. Direct rendement voor je klanten, jezelf en de organisatie waar je werkt of leiding aan geeft.

Onze kracht
‍‍

  • Jouw vraagstuk en doelen staan centraal!
  • Wij ‘implementeren’ geen Lean, maar we gebruiken Lean om organisatievraagstukken op te lossen.
  • We doen Lean op een Lean manier door het creëren van échte meerwaarde voor jou, passend bij jou en je organisatie.
  • Het ontwikkelen van mensen en hén succesvol laten zijn is wat ons drijft.
  • We halen klinkende resultaten op het gebied van klantwaarde, veiligheid, kwaliteit, levertijd, kosten, omzet en winst.
  • Modulair en situationeel passend bij jouw organisatie, helder en transparant, flexibel en ‘challenging’ waar nodig.
  • Al onze senior adviseurs hebben minstens 15-20 jaar ervaring en zijn sterk in change management, coaching, didactiek en uiteraard Lean en aanverwante verbetermethoden en technieken. Al onze adviseurs zijn Lean (Master) Black Belts.
  • Ook wij doen aan PDCA en continu verbeteren: 20% van onze tijd besteden we aan ontwikkelen van materiaal, onze diensten en onszelf.
Het Lean Global Network

Sinds onze oprichting zijn we onderdeel van het Lean Global Network, de leidende partij in de wereld als het gaat om Lean. Hierdoor lopen we voorop bij nieuwe ontwikkelingen, hebben we een zeer uitgebreid netwerk van experts wereldwijd, en een ongekende schat aan ervaring in het werken aan vraagstukken in zeer diverse organisaties.

Meer over het LGN

Over Planet Lean

Planet Lean is ons populaire wereldwijde online Lean webmagazine waar we wekelijks nieuwe artikelen, cases en interviews publiceren. Een selectie daarvan vertalen we naar het Nederlands en lees je op onze nieuwspagina. Voor alle artikelen ga je naar ons internationale Planet Lean webmagazine.

Het internationale Planet Lean webmagazine

Onze partners

Wij werken al jarenlang samen met deze universiteiten.

1

We hebben we al jaren een strategische samenwerking met Nyenrode Business Universiteit. We verzorgen verschillende opleidingen in de open inschrijving en diverse Lean consultancy trajecten bij klantorganisaties.

Meer over deze samenwerking
2

We lopen voorop bij ontwikkeling en publiceren van kennis en vaardigheden. Zo ontwikkelden we als eerste en enige partij in Nederland een universitair Lean Postgraduate Programma in nauwe samenwerking met onze Italiaanse en Spaanse collega’s en Barcelona Tech (Universitat Polytèchnica de Catalunya).

Meer over deze samenwerking

Blijf op de hoogte!

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Bedankt voor je inschrijving
Er ging iets fout, probeer het opnieuw.
Trots partner van