Gemeenten

Gemeenten zijn complexe organisaties waar zeer uiteenlopende processen en diensten bij elkaar komen. En dan speelt er ook nog de politieke agenda, met zeer verschillende wensen en eisen. De afgelopen jaren zijn er meerdere werkvelden vanuit de Rijksoverheid verplaatst naar lokale gemeentelijke organisaties. Kortom: een boeiende werkomgeving met volop uitdagingen waar je met Lean aan de slag kunt. Denk aan versnelling van processen en aansturing van afdelingen. Of verbetering van de ervaren klantwaarde.

Veel voorkomende vraagstukken

  • We hebben beloofd duizenden huizen te bouwen in deze college periode, hoe gaan we dat realiseren?
  • Hoe krijgen we als management beter zicht op waar we staan, welke prioriteiten we geven en waar wij onze aandacht op willen richten?
  • We willen dat al onze medewerkers leren met behulp van Lean hun werkprocessen te verbeteren. Kunnen jullie een passende opleiding ontwerpen en met onze interne Lean coaches de opleiding geven en medewerkers coachen?
  • Hoe gaan we aan een stijgende vraag voldoen met onze bestaande bezetting?
  • Hoe kunnen we onze efficiëntie verbeteren?
  • We voldoen momenteel niet aan de doorlooptijden die gelden voor belangrijke processen voor onze inwoners, hoe gaan we de doorlooptijden verlagen?
  • We zien dat een onvoldoende integrale afweging leidt tot herstelwerk, kunnen jullie ons ondersteunen met het realiseren van ‘in-één-keer-goede' beleidsprocessen?
Sparren over jouw vraagstuk?

Onze directeur René denkt graag geheel vrijblijvend met je mee.  

bel met René

Een greep uit onze klanten binnen de

Gemeenten

branche

Deze klanten gingen u voor.

Bekijk alle cases

Incompany opleidingswensen?

Onze opleidingen kunnen ook incompany verzorgd worden. Bel ons gerust als je even wilt sparren of advies wilt over jouw (maatwerk) opleidingsvraagstuk. Wij denken graag met je mee!

Bekijk onze opleidingen

De mogelijkheden voor consultancy

Er zijn veel verschillende organisatie vraagstukken waarbij Lean kan helpen. Wij hebben ruime ervaring in advies- en consultancy vraagstukken in de uitvoering van een Lean traject. Hierbij gebruiken we methoden als Strategy Deployment, A3, Gemba Walking, Kaizen, Problem Solving, Coaching On The Job en Training Within Industry. Hierbij halen we samen met onze opdrachtgevers mooie resultaten en betrokkenheid op alle lagen van de organisatie. Laat ons helpen bij jouw vraagstuk!

Lees meer
Ervaringen van klanten
No items found.

Het laatste Lean nieuws over deze branche

Heeft u vragen?
Veelgestelde vragen
Wat is een Lean transformatie?
Wat is Lean Management?
Wat is het verschil tussen Lean, Agile en Scrum?
Naar alle vragen
Trots partner van