Nutsbedrijven

De nutsbedrijven in Nederland hebben vaak grote netwerken in beheer die gedurende lange tijd zijn opgebouwd. Het onderhoud van deze netwerken op een voorspelbare en gelijkmatige manier uitvoeren is vaak een flinke uitdaging. Hiernaast is er door de personeelsopbouw vaak een behoefte aan geaccepteerde standaard werkwijzen die effectief overgedragen kunnen worden aan nieuwe medewerkers. Ook speelt binnen nutsbedrijven regelmatig dat de transitie van taakgericht naar procesgericht werken en aansturen lastig is. Dit maakt het ook lastiger om de prestaties die klanten ervaren daadwerkelijk te realiseren. Het LMI heeft een ruime ervaring met nutsbedrijven, zoals waterbedrijven, de Gasunie, energieleveranciers en netwerkbeheerders.

Veel voorkomende vraagstukken

  • Hoe kunnen we de assetmanagement processen transparanter, voorspelbaarder en beheersbaarder maken?
  • Hoe kunnen we de gewenste cultuurverandering naar continu verbeteren realiseren?
  • Hoe kunnen we de focus op klantwaarde verbreden voorbij de afdeling Klantenservice?
  • Hoe kunnen we onze grote strategische uitdagingen aangaan, terwijl we de huidige dienstverlening ook verbeteren?
  • Wat kunnen we doen om onze totale kosten fors te verlagen?
Sparren over jouw vraagstuk?

Onze directeur René denkt graag geheel vrijblijvend met je mee.  

bel met René

Een greep uit onze klanten binnen de

Nutsbedrijven

branche

Deze klanten gingen u voor.

Bekijk alle cases

Incompany opleidingswensen?

Onze opleidingen kunnen ook incompany verzorgd worden. Bel ons gerust als je even wilt sparren of advies wilt over jouw (maatwerk) opleidingsvraagstuk. Wij denken graag met je mee!

Bekijk onze opleidingen

De mogelijkheden voor consultancy

Er zijn veel verschillende organisatie vraagstukken waarbij Lean kan helpen. Wij hebben ruime ervaring in advies- en consultancy vraagstukken in de uitvoering van een Lean traject. Hierbij gebruiken we methoden als Strategy Deployment, A3, Gemba Walking, Kaizen, Problem Solving, Coaching On The Job en Training Within Industry. Hierbij halen we samen met onze opdrachtgevers mooie resultaten en betrokkenheid op alle lagen van de organisatie. Laat ons helpen bij jouw vraagstuk!

Lees meer
Ervaringen van klanten

Het LMI verzorgt voor E.ON trainingen voor de verschillende Belts, waaronder de Lean Black Belt en Black Belt Lean Six Sigma. Zij verzorgen daarnaast de volledige certificeringen van onze medewerkers en zijn onze sparringspartner voor diverse vraagstukken. Ik ben zeer tevreden over de professionaliteit en flexibiliteit van LMI en ook over het meedenken door de LMI adviseurs. Ik kan het LMI dan ook van harte aanbevelen!

Huibert-Jan den Hartog

VP & Associate Director, E.ON

Het laatste Lean nieuws over deze branche

Heeft u vragen?
Veelgestelde vragen
Wat is Lean?
Wat is een Lean transformatie?
Wat is klantwaarde binnen Lean?
Naar alle vragen
Trots partner van