Dura Vermeer Bouw en Vastgoed

Lean sparring partner op strategisch directie niveau

Dura Vermeer Divisiedirectie Bouw & Vastgoed werkt al jaren samen met het Lean Management Instituut aan uiteenlopende uitdagingen. Zo werkten we in meer dan 20 projecten aan onderwerpen als het verlagen van de faalkosten, verhogen van de tenderscore, het werken in waardestromen tot het verbeteren van de samenwerking met partners.

Kaizen en Obeya borden

Faalkostenreductie: in een vijfdaagse kaizen hebben we met een gemêleerd team van medewerkers, uitvoerders, bedrijfsleiders, BIM-engineers en directeuren gewerkt aan het reduceren van faalkosten. Door de introductie van Obeya borden kregen de werkmaatschappijen beter zicht op de voortgang en konden ze sneller bijsturen. Door alternatieven vanaf de start mee te calculeren is het makkelijker, sneller en preciezer aan te geven hoe er binnen budget gewerkt kan worden.

A3 methodiek om omzet te vergroten

Omzetvergroting: met een team van directeuren en experts uit verschillende werkmaatschappijen hebben we volgens de A3 methodiek gewerkt aan het vergroten van de slagingskans in tenders, met klinkend resultaat: van een score van 1:10 naar een score van 1:3 en in het vervolg naar 1:1,5. Door beter te doorgronden wat de behoefte van de gebruikers is, hoe die zich gaat ontwikkelen en hoe de tenderstukken professioneler kunnen worden gemaakt. Maar ook door het idee om als Dura Vermeer zelf een eigen showroom te openen, partners te zoeken, als startup te ontwikkelen en vervolgens te realiseren.

Traject adviseur

René Aernoudts

René Aernoudts is directeur/eigenaar van het LMI